Hlavní navigace

XenApp 5 přináší mnohem rychlejší řešení pro virtualizaci aplikací

1. 9. 2008

Sdílet

Nová verze XenApp 5 od Citrixu přináší podle výrobce dosud nejlepší řešení pro poskytování aplikací na fyzických a virtuálních desktopech, se kterými se pracuje lépe než s přímo nainstalovanými aplikacemi.

XenApp 5, novou generaci řešení pro virtualizaci aplikací, uvedla na trh firma Citrix Systems. Produkt podle výrobce urychluje až desetinásobně start aplikací, výrazně zlepšuje pracovní podmínky uživatele a snižuje náklady na správu aplikací o více než 25 procent v porovnání s předchozími verzemi.
XenApp 5, používaný samostatně nebo spolu s XenDesktopem nově dovoluje uživatelům snadnější centralizaci aplikací v datovém centru a jejich poskytování jako služby na vyžádání (on-demand service) na fyzických nebo virtuálních desktopech pro on-line nebo off-line použití. XenApp, součást rodiny produktů Citrix Delivery Center, navíc přináší ve spojení s XenDesktopem a XenServerem end-to-end virtualizační řešení, které tvoří nadstavbu nad servery, aplikacemi a desktopy.
„XenApp 5 rozšiřuje horizont uživatelských možností a dostupnost aplikací o nabídku end-to-end virtualizačního řešení, které splňuje požadavky pro lokální i hostující aplikace,“ řekl Mark Bowker, analytik Enterprise Strategy Group. „Kromě toho přináší XenApp 5 novým i stávajícím zákazníkům vítané posílení výkonu za atraktivní cenu, což jsou dva nejdůležitější faktory, které zvažují společnosti investující do strategických technologií v dnešních ekonomických podmínkách.“