Hlavní navigace

Xerox má barevnou tiskárnu s extrémně nízkou cenou tisku

10. 3. 2008

Sdílet

Nová barevná tiskárna Xerox Phaser 8860 pracuje s technologií tuhého inkoustu, díky níž je barevný tisk za stejnou cenu jako černobílý. Jedna barevná stránka A4 z této tiskárny totiž vyjde zhruba na 60 haléřů!

Nová barevná tiskárna Xerox Phaser 8860 pracuje s technologií tuhého inkoustu, díky níž je tisk za stejnou cenu jako černobílý. Jedna barevná stránka A4 z této tiskárny totiž vyjde zhruba na 60 haléřů!

Xerox Phaser 8860 (na obrázku vpravo) je první barevnou tiskárnou, která obsahuje novou generaci technologie tuhého inkoustu od společnosti Xerox. Po téměř pěti letech byla vyvinuta nová směs tuhého inkoustu s mnohem vyšší výtěžností než kdykoliv předtím. Zvýšením počtu vytištěných stránek na jednu kostičku tuhého inkoustu Xerox zásadně snížil ceny barevného tisku. Při porovnání nákladů na zařízení a inkoust je tisk na tiskárně Phaser 8860 několikanásobně levnější než na srovnatelné laserové tiskárně od jiných výrobců.

S tiskovým objemem až 10 tisíc stran měsíčně nalezne Phaser 8860 uplatnění prakticky v jakémkoli prostředí, zejména pak v realitních kancelářích, v marketingových firmách nebo v designérských studiích, která potřebují jak kvalitní barevný tisk pro obchodní nabídky a výkazy, tak i rychlý každodenní tisk e-mailů, tabulek a dalších dokumentů.

Technologie tuhého inkoustu používá spotřební materiál ve formě inkoustových kostiček, které jsou tvarově kódovány a jednoduše zasazeny do inkoustových zásobníků. Vzhledem k absenci jakýchkoliv tiskových kazet vyžaduje tento spotřební materiál jen minimální balení a vytváří tak o 90 % méně odpadu než srovnatelné laserové tiskárny.

S rychlostí tisku 30 stránek za minutu barevně i černobíle, 750MHz procesorem a podporou Adobe PostScript3 tiskne Phaser 8860 dokumenty, které odpovídají barevné škále Pantone, což znamená, že kvalita obrázků je v souladu s náročnými standardy barevného systému Pantone. Automatický oboustranný tisk a možnost tisknout více stránek na jeden list papíru zase maximálně snižuje pořizovací náklady na média.
Nenechte si ujít:
Epson chrání laserové tiskárny technologií Smartcard

Lexmark představil nová barevná multifunkční zařízení

Většina firem nemá tušení o výši nákladů na tisk

Tiskárnu s kvalitou laseru při polovičních nákladech nabízí HP
Základní cena pro barevnou tiskárnu Phaser 8860 je 52 300 Kč včetně DPH. Černá náplň s výtěžností 14 tisíc stránek stojí 4 999 Kč včetně DPH, každá barevná náplň se stejnou výtěžností stojí jen 1666 Kč včetně DPH. Jedna barevná stránka A4 při 5% pokrytí pak vyjde zhruba na 60 haléřů!

Další novinkou od Xeroxu je barevná laserová tiskárna Phaser 6125 (na obrázku vlevo), která patří mezi nejlevnější svého druhu v portfoliu této společnosti. S doporučenou cenou 8 500 Kč včetně DPH tiskne Phaser 6125 ve vysoké kvalitě rychlostí až 12 stránek za minutu barevně a až 16 stránek za minutu černobíle. Tato tiskárna využívá emulzních tonerů s vysokým leskem, které zajišťují nižší náklady na stránku než náplně tradiční. S těmito vlastnostmi je Phaser 6125 ideální tiskárnou pro marketingové a další firmy, které potřebují barevný tisk pro komunikaci se svými zákazníky.

Výhodou tiskárny Phaser 6125 je také jednoduché používání. Toner je předinstalovaný, takže se může okamžitě začít tisknout. S rychlým 333 MHz procesorem, možností zapojení do sítě a až 1 GB paměti, což je více než mají konkurenční tiskárny, zvládá tisknout tabulky, prezentace a komplexní dokumenty s obrázky a grafy.