Hlavní navigace

YouTube konečně umožňuje stahování videí

14. 2. 2009

Sdílet

Nejeden člověk s připojením k internetu tráví u YouTube mnoho hodin měsíčně pouštěním jen několika oblíbených klipů a videí stále dokola. To se nyní mění – videa je konečně možné oficiálně stáhnout bez pomoci utilit od třetích stran.

Samozřejmě víme, že i před touto „novinkou“ bylo možné pro uživatele videa z YouTube stáhnout a uložit na disk pomocí různých plug-inů (například Download Helper ve Firefoxu), ale nyní je to po dlouhém čekání a naléhání uživatelů možné i řekněme poněkud legálnější cestou.

 

Zatím lze ale download provést pouze u několika videí, která mají pod oknem s přehrávaným videem tlačítko  označené slovy „Stáhni toto video“. Videa z YouTube budou k dispozici ve formátu MP4. Avšak některá videa nemusí být zcela zdarma a je potřeba za jejich splacení zaplatit přes Google Checkout. Zakoupená videa se objeví na vašem YouTube účtu pod kolonkou „zakoupená“ v záložce „Moje videa“. Videa stažená zdarma se přesto ale na vašem účtu nezobrazí, což může být pro uživatele poněkud matoucí.

 

Dosud je sice možné stáhnout pouze velmi málo videí, ale lze předpokládat, že jejich počet bude rychle narůstat. Pokud jde o placená videa, nepodařilo se nám najít zatím na celém YouTube ani jediné. Doufejme, že to tak i zůstane. Více podrobností o nové službě YouTube se můžete dovědět v internetové nápovědě od Google.

 

Byl pro vás článek přínosný?