Hlavní navigace

Za pouhých 24 hodin si nový Firefox stáhlo 8 miliónů lidí

19. 6. 2008

Sdílet

Přestože se uvedení Firefoxu 3.0 neobešlo bez problémů s občasnou nedostupností webových stránek, jedná se o rekordní počet stažení a vedení Mozzily usiluje o jeho zápis do Guinessovy knihy rekordů.

Přesný počet stažení mezi úterým 18:16 a středou 18:16 hodin SEČ činí 8 349 074. Uživatelé z České republiky se na tomto čísle podíleli asi 60 000 downloady nové verze internetového prohlížeče. Pro srovnání počet stažení nejnovější Opery 9.5 se pět dní po jejím vypuštění pohyboval okolo 4.5 miliónů.





Představitelé společnosti Mozzila si chtějí svůj nový rekord potvrdit zápisem do Guinessovy knihy rekordů a ukázat tak všem konkurentům, s kým mají tu čest. Uvolnění finální verze Firefoxu 3.0 jistě přispěje k dalšímu zvětšování podílu Mozzily na trhu internetových prohlížečů. Její Firefox slaví úspěchy především v Evropě, kde již brzy bude atakovat počet uživatelů prohlížeče atakovat hranici 35%. Podíl Firefoxu na celosvětovém trhu prohlížečů se dle serveru marketshare.hitslink.com pohybuje okolo 18%.

- - Adam Šoltys