Hlavní navigace

Zabezpečené datové nosiče Verbatim

14. 5. 2009

Sdílet

 Autor:
Verbatim představil řadu hardwarově šifrovaných USB klíčů, solid state disků (SSD), přenosných pevných disků a softwarově šifrovaných DVD disků.

Verbatim slibuje, že všechny tyto produkty ochrání data na nich uložená před prohlížením neoprávněnými osobami, a to i v případě, že dojde k jejich ztrátě nebo odcizení. Produkty jsou vhodné pro každého, kdo potřebuje přenášet citlivé materiály v digitálním formátu – počínaje státními úředníky, zaměstnanci nemocnic až po vysoké představitele firem nebo administrativní personál. Verbatim představil tuto „bezpečnostní“ řadu v rámci letošní Infosecurity Show v Londýně. Produkty budou k dostání v obchodech koncem druhého čtvrtletí letošního roku.

„V posledních letech se vyskytlo nesčetně mnoho případů, kdy lidé ledabyle založili nebo ztratili své USB klíče či jiné datové nosiče obsahující citlivá data,“ vysvětluje Hans Christoph Kaiser, Business Development Manager, Flash Memory, Verbatim EUMEA. „S našimi hardwarově šifrovanými nosiči se firmy mohou spolehnout, že jejich informace budou v bezpečí, a to i když se disk dostane do nepovolaných rukou.“

Executive Secure USB Drive
Nový Verbatim Executive Secure USB Drive, který nezapře podobu se svým oceněným příbuzným Business Secure USB Drive, nabízí 256-bitové AES (Advanced Encryption Standard) hardwarové šifrování doplněné o integrovanou ochranu heslem. Klíč je proto schopen zajistit vysokou úroveň zabezpečení dat ve formě elegantního a spolehlivého paměťového nosiče. Executive Secure má několik bezpečnostních funkcí, včetně výzvy k zadání hesla, algoritmů pro hešování hesel a systému zadávání hesla, který je chráněn před hackery tím, že po určitém množství neúspěšných pokusů o přístup automaticky smaže veškerá uložená data.

ExpressCard SSD Secure
Flashové solid state disky (SSD) se pro svou odolnost, přenositelnost, rychlost a energetickou úspornost stále častěji využívají v kombinaci s notebooky, servery a dalšími zařízeními. ExpressCard hladce padne do PCI ExpressCard slotu moderních notebooků, přičemž představuje snadný způsob rozšíření hardwarového vybavení počítače, aniž bychom museli zdlouhavě sahat do jeho vnitřností. S ohledem na tento trend a potřebu bezpečných vyměnitelných nosičů představuje Verbatim řadu Secure SSD ExpressCard karet, které zaručují naprostou bezpečnost uložených dat, i v případě že je SSD disk ztracen či ukraden.

Šifrovaný externí pevný disk
Vzhledem k tomu, že stále více lidí používá přenosné pevné disky k ukládání a přenášení velkých objemů soukromých i profesních informací, může hrát schopnost jejich zabezpečení jednu z hlavních rolí. 2,5“ pevný disk od Verbatimu se 128-bitovým hardwarovým šifrováním tuto potřebu plně uspokojí, neboť umožňuje šifrování celého úložného prostoru v reálném čase, a to bez poklesu rychlosti během datových přenosů.

SecureSaveDVD
Citlivá data lidé často ukládají také na optické disky – může jít například o smlouvy, projektovou dokumentaci, software, osobní korespondenci a mnoho dalšího. Verbatim, jakožto největší světový výrobce optických disků, proto představuje SecureSave DVD, záznamové DVD s 256-bitovým šifrováním, které představuje pohodlný způsob uložení a ochrany dat.

 

CS24

Verbatim Secure SSD

Verbatim USB ExecutiveSecure