Hlavní navigace

Zkontrolujte si přes internet, zda zloději neovládli vaši firmu či dům

25. 4. 2008

Sdílet

Design integrovaný do IP kamer dovoluje automaticky během noci zajistit kontinuální nahrávání a sledování. V produktu byla aplikována i podpora pro pohybovou detekci.

Síťový monitorovací systém NVR-1012 pro sledování a ochranu zejména malých kanceláří a obchodů představila firma Umax ve spolupráci se společností Qnap Systems.
Novinka zahrnuje sledovací a nahrávací server a dvě IP kamery a podle dodavatele uživatelé ocení zejména snadnou obsluhu, vysokou kvalitu živého nahrávání videa i vzdálený přístup přes internet v reálném čase. Celá konfigurace systému a monitorující/nahrávací funkce jsou ovládané přes internet.
Dodávané IP kamery lze do sítě připojit pomocí ethernetového kabelu nebo přes zabezpečené Wi-Fi rozhraní. Dvoucestný komunikační systém podporuje synchronizované audio- a videosledování a nahrávání. Uživatelé například mohou bezprostředně vzájemně komunikovat nebo využít kamery pro hlasové vysílání. Zařízení lze také využít pro streamování videa ve 3GPP přenosných zařízeních.
Sada je podle dodavatele ideální řešení k provádění denní a noční ochrany domu a kanceláře. „Iinfrared“ design integrovaný do IP kamer dovoluje automaticky během noci zajistit kontinuální nahrávání a sledování.
Aplikována byla v produktu i podpora pro pohybovou detekci, která zajistí okamžité nahrávání a zaslání e-mailu v případě pohyblivého objektu v dosahu kamery . Kromě toho je zde zabudováno zaznamenávání času pro každé jednotlivé nahrávky, díky němuž lze jednoduše vyhledat již nahrané video nebo využít při policejním vyšetřování.
NVR-1012 podporuje nahrávání ve vysokém rozlišení MPEG4 a MJPEG až 4 kanálů současně. Server podporuje až 1TB SATA disky, s pomocí e-SATA portu a externího disku lze kapacitu rozšířit až na 2 TB Cena NVR-1012 (server + 2 x IP kamera) je stanovena na 16 355 Kč (s DPH). Samostatný server s označení NVR-101 je k dostání za 10 453 Kč. Samostatná IP kamera (ICS-1013) stojí 4 170 Kč. Pevný disk není součástí dodávky.

Viz také:
Budovy s detektory pohybu namísto kamer
Dohledový kamerový IP systém šetří pásmo i úložná média
Kamera, která vidí pod šaty i z dálky

Autor článku