Hlavní navigace

Microsoft připravuje „jeden z nejvýraznějších“ updatů Windows

27. 5. 2021

Sdílet

 Autor: Internet Info DG
Windows 10 se nejspíš už na podzim dočkají zásadní proměny, avizuje šéf Microsoftu.

Šéf Microsoftu Satya Nadella na konferenci Microsoft Build naznačil, jaký bude příští update Windows 10. Dle něj půjde o jednu z nejvýraznějších aktualizací Windows za uplynulých deset let. Sám ji prý už nějakou dobu testuje.

„Brzy se s vámi podělíme o jeden z nejvýznamnějších updatů Windows poslední dekády, který nabídne větší ekonomické příležitosti pro vývojáře a tvůrce. Sám ho zkouším už několik měsíců a jsem z příští generace Windows vyloženě nadšený,“ podělil se o své pocity Nadella, s největší pravděpodobností hovořící o verzi označované jako Windows 10 21H2 nebo též Sun Valley, která má vyjít na podzim.

V jeden moment své řeči však jako by mluvil o Windows 10X, zjednodušené verzi Windows, která se měla původně objevit se zařízením Surface Neo. Její vývoj však dle nedávných vyjádření firma odložila, aby se soustředila právě na „hlavní“ Windows, v nichž najde uplatnění alespoň část kódu a funkcí zamýšlených pro Windows 10X. Jak je vidět už z buildů dostupných v rámci Insider programu, podzimní update Windows by měl zahrnovat mimo jiné nové uživatelské rozhraní s nově pojatými systémovými ikonami, úpravy Start menu nebo automatické HDR pro počítačové hry.

Hodí se připomenout, že updaty za poslední zhruba rok a půl mnoho zásadního nepřinesly, navíc se utvořila poměrně silná komunita uživatelů spokojených se stávající podobou systému a stavějících se zdráhavě vůči novinkám. Jak naznačují aktuální slova šéfa Microsoftu, na podzim firma potěší skupinu uživatelů smýšlejících opačně.

příloha_ovladnete_sva_data

 

Originální text: 

Byl pro vás článek přínosný?