Hlavní navigace

Linky: Pozor na nelegální Windows 7

17. 9. 2009

Sdílet

Stahovat neoriginální Windows 7 z internetu představuje riziko, nedbalost uživatelů způsobuje větší škody než záměrné útoky, největším rizikem u chytrých telefonů jsou dnes špionážní nástroje... Pravidelný přehled bezpečnostních novinek na dalších webech Idg.cz.

Microsoft uvádí, že se v poslední době stále více setkává s případy, kdy prodejce počítačů nabídne zákazníkovi společně s novým počítačem i Windows 7 ve verzi Beta nebo Release Candidate. Microsoft upozorňuje také na rizika spojená se stahováním neoriginálních verzí systému Windows 7 z internetu. Ve většině případů totiž u neoriginálních verzí dochází ke změně kódu systému a k následnému zneužití citlivých informací o uživateli.

PCWorld

Computerworld

 

Společnost Network Box ve své analýze uvádí, že nejvíce virů proudí do světa z USA a Brazílie. V srpnu však množství nových škodlivých kódů proti červenci výrazně pokleslo. Celková činnost virů a červů má být dokonce na devítiměsíčním minimu.

CIO BusinessWorld

 

Třetina mladých uživatelů Internetu se podle průzkumu společnosti Symantec vůbec nestará o to, jaká data o sobě zveřejňují.

Computerworld

 

Jaká je současnost a budoucnost malwaru pro chytré mobilní telefony? Největší hrozbou zatím údajně nejsou viry ani trojské koně, ale špionážní nástroje jako FlexiSpy, Neovall či Mobile Spy.

CIO BusinessWorld

 

Studie IDC uvádí, že náhodné chyby a nedbalost uživatelů mají pro firemní bezpečnost mnohem horší dopady než cílené vnitrofiremní útoky. Manažeři odpovědní za bezpečnost IT ale svou strategií vesměs tuto skutečnost zatím nereflektují.

CIO BusinessWorld

 

IBM představila nové úložné systémy System Storage DS5020 Express s podporou nativního šifrování celých disků.

Computerworld

 

V recenzní rubrice PC Worldu došlo na zálohovací program Nero BackItUp&Burn 2009. Program v testu celkově obstál: „Nero BackItUp&Burn je překvapivě silný zálohovací nástroj, kterému chybí jen možnost kontinuálního (online na pozadí) zálohování, jež je však zpravidla dostupné jen u jeho podstatně dražších konkurentů. Tuto nevýhodu ale účinně kompenzuje funkcí automatického zálohování s dvouhodinovým krokem.“

PC World

CS24